Voetreflexologie

Integrale voetreflexologie gaat ervan uit dat de voeten de weerspiegeling zijn van wat in het hele lichaam gebeurt, zowel op fysiek, emotioneel, energetisch en mentaal vlak. Reflexologie bekijkt de totale mens, niet de ziekte!

Door het masseren van bepaalde zones van je voeten,de reflexzones, wordt het zenuwstelsel gericht geprikkeld. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd om balans te herstellen. Je komt in een toestand van diepe ontspanning van lichaam en geest.

Deze diepgaande techniek is een grote hulp naar meer harmonie in je leven.

Integrale voetreflexologie kan het meest succesvol zijn indien er tegelijkertijd aandacht wordt gegeven aan voedings- en leefgewoonten, emotionele en mentale gemoedstoestanden.

Reeds 5000 jaar geleden gebruikten de Egyptenaren, de Chinezen en de Ayurvedische natuurgeneeskunde een behandeling door middel van drukpunten.

De Westerse artsen, Dr. William Fitzgerald (1872-1942) en Dr. Edwin Bowers ontdekten de zonetherapie, waarbij ze het lichaam in 10 lengtezones verdelen. Ze ontdekten ook dat het toepassen van druk op de zones niet alleen pijn verlichte, maar ook de onderliggende oorzaak vaak aanpakte. De basis van de moderne voetreflexologie werd gelegd.

Eunice Ingham (1889-1974) ontwikkelde haar voetreflexologiemethode, waarbij ze gebruikmaakte van haar duimen en vingers om druk uit te oefenen. Zij ontdekte dat de voeten de toestand van het lichamelijk functioneren weerspiegelden. Zij bracht de reflexzones van het lichaam op de voet in kaart.

Voetreflexologie vermindert stress en geeft een diepe ontspanning, de bloedcirculatie verbetert, zuivert je lichaam van afvalstoffen en onzuiverheden, brengt je lichaam  in balans, stimuleert je creativiteit en vitaliteit en is ook een preventieve gezondheidszorg!

Ik bied ook zwangerschapsvoetreflexologie aan en voetreflexologie bij fertiliteitsproblemen. Ik begeleid jouw vanaf de preconceptie tot en met de geboorte van de baby. Bij vruchtbaarheidsproblemen begeleid ik jouw en eventueel jouw partner met voetreflexologie, maar ook met voedingsadvies, kruiden en stressbeheer.

Zwangerschapsvoetreflexologie kan:

- hulp bieden bij kleine ongemakken (misselijkheid, rugpijn, oedeem) tijdens de zwangerschap

- doeltreffend zijn bij het verminderen van spanningen en angsten, welke ook een rol speelt bij onvruchtbaarheid

- de natuurlijke hormonale balans in het lichaam terug herstellen zodat de optimale omstandigheden gecreëerd worden voor conceptie, zwangerschap en geboorte

- fantastisch aanvoelen voor de toekomstige of kersverse moeder door de zachte aanraking van de voeten