Iriscopie

De drie basisprincipes van de natuurlijke gezondheidsbegeleiding zijn eenvoud, verantwoordelijkheid en verandering.

Vanaf het begin van de menselijke beschaving worden ogen gebruikt om informatie over de persoon te verkrijgen. De Chinezen lazen de gezondheid af aan de grootte, vorm en stand van de ogen. In de Indische ayurveda bepaalt de oogkleur iemands dosha of constitutie.

Tijdens het eerste consult maak ik gebruik van een anamnese (vraaggesprek). Ik gebruik iriscopie als natuurlijke richtmethode. Tijdens dit vraaggesprek onderscheid ik de hoofdklacht van de nevenklachten. Zo kan ik jouw persoonlijk behandelingsplan opstellen.

Iriscopie geeft een duiding over mogelijke eigenschappen in je lichaam en bepaalt mede je temperament van jouw persoonlijkheid. Iriscopie bepaalt je constitutie (geaardheid) en diathese (aanleg). Hierdoor kan ik jouw gericht voedingsadvies en leefwijze tips meegegeven.

Het doel van iriscopie is preventie en je zelfgenezend vermogen in je lichaam te versterken. Door jouw oogkenmerken te bestuderen (met behulp van een loupe) kan ik jouw advies geven om je vitaliteit te versterken en je zo gelukkiger te voelen.

Als iriscopist hou ik rekening, bij je holistisch behandelingsplan, hoe je in het leven staat.

Hippocrates zei al: ”Het gaat erom wat voor persoon de ziekte heeft, niet wat voor ziekte de persoon heeft.”