Dieptemassage

Dieptemassage is een manuele massagetechniek die verharde spieren en weefsels in het lichaam losmaakt. Zo verminderen klachten als pijn en bewegingsbeperkingen van het lichaam.

Deze specifieke techniek van massage dringt door tot in de diepste spierlagen, botten en bindweefsels. De gebruikte technieken zijn: diepe dwarse fricties met de hand, met de vuist, drukbehandeling met de elleboog indien nodig. Belangrijk is dat de individuele pijngrens wordt gerespecteerd!

De manuele pijnverlichting verkregen door dieptemassage pakt de oorzaak van het spierprobleem aan.  En dit met de intentie van niet alleen de pijn en de spierspanningen te verlichten, maar ook preventief te werken.

De gezondheidsbegeleider oefent een diepe druk uit op de spierspanningen in de pijnlijke zone volgens individu. Dieptemassage zorgt dat de spieren en de pijnlijke zones beter doorbloed worden, waardoor afvalstoffen (bijv. urinezuur, melkzuur) die zich hebben vastgezet  op slecht doorbloede weefsels, worden afgevoerd. Via de bloedcirculatie worden nieuwe bouwstoffen aangevoerd om de spierlagen te herstellen en gezond te maken. Dieptemassage biedt een tegenprikkel aan de pijn via het centrale zenuwstelsel, waardoor endorfines vrijkomen in het bloed en afvalstoffen vlugger kunnen worden afgevoerd.

Er ontstaat een diep ontspannend gevoel en de gemasseerde zone voelt warm aan.  De klant voelt vrij snel een duidelijke pijnverlichting. Het lichaam krijgt meer beweeglijkheid. De spieren worden krachtiger. De pijn vermindert en/of verdwijnt soms direct.

Dieptemassage brengt ook verlichting en/of verbetering betreffende slaap, verteringsklachten, darmperistaltiek, vermoeidheid en levenslust.

De eerste sessie duurt 90 min., anamnese inbegrepen. De volgende sessies duren 60 minuten. Er zijn 5 behandelingen nodig met een tussenperiode van 10 tot 14 dagen. Er treedt reeds verbetering op na de eerste behandeling.

De gezondheidsbegeleider bekijkt met de klant zijn voedingsgewoonten en raadt aan om een individueel aangepast voedingsschema te volgen gedurende de behandelingsperiode.

Er is mogelijkheid om voor de dieptemassage een halfuurtje extra  te ontzuren en te ontgiften via een voetbad (Splendid’eau).

Dieptemassage brengt pijnverlichting bij:

-       Fysieke trauma’s (een val, een ongeval,...)

-       Rugklachten

-       Hoofdpijn en/of migraine

-       Klachten door sportletsel

-       Nekpijn

-       Schouderklachten

-       Armklachten

-       Knieklachten

-       Pijn in kuitspieren

-       Tenniselleboog, golfelleboog

-       Pijn bij het zitten

-       Fibromyalgie

-       Artrose en reumatische klachten

-       Stress, burnout

-       ….